1 Decembrie – La multi ani romanasilor!

De dimineata toti am urmarit discursul impresionant al maretului presedinte al Romaniei. Unora le-au dat lacrimi in coltul ochiului, altora in coltul gurii, ca e si normal ca sa existe lovers si haters. Sa nu mai zicem de toate discursurile tinute de vedete ce ne pun pe harta sau in mintile strainilor care nu stiu decat de Dracula si Ceausescu, hmmmm Hagi si Popescu (experienta personala la o terasa din Barcelona).

Toti vorbesc despre MANDRIA de a fi roman! Ca trebuie sa ne impunem o mandrie nationala. Ce naiba e aia? Care sunt virtutile noastre de a fi romani? Ca nu suntem in stare sa ne depasim conditia de puturosi? Ca nu facem nimic decat sa ne plangem ca era mai bine in timpul Raposatului?

Hai sa recunoastem ca am inceput sa crestem in ochii tuturor marilor natiuni de pe mapamond datorita unor omuleti care au un talent innascut sau au muncit din greu ca sa ne duca acolo unde suntem. Insa noi asa cum suntem cu mandria si cu virtutile in cap, si cum ne place sa ne dam singuri cu sutul in zona inghinala, reusim mai tot timpul sa facem gafe politice, minirevolutii civile si tot felul de rahaturi de astea. La multi ani drag roman ca esti asa de prost incat nu-ti dai seama ca toate manevrele sunt facute in asa fel incat sa te manevrezi singur!

La multi ani de 1 Decembrie ca doar avem ditamai armata ce defileaza in Bucuresti, armata care ar putea fi distrusa de un copil cu 10 drone.

La multi ani de 1 Decembrie ca macar nu ne-am pierdut cateva valori, si aici ma refer la valorile familiale.

La multi ani de 1 Decembrie ca avem o tara plina de someri si de analfabeti.

La multi ani de 1 Decembrie ca ne place sa gasim cate o portita prin care sa ne frecam intre noi sau sa “ardem” statul.

La multi ani de 1 Decembrie ca avem o tara frumoasa, dar pacat ca e populata.

La multi ani de 1 Decembrie ca in fiecare oras se vor invarti ceaune cu fasole si carnati si vor sta oamenii la rand ca la butelii.

La multi ani dragi romani de 1 Decembrie ca viata e frumoasa! Bucurati-va de tara asta frumoasa si incercati sa nu va mai mancati de cur unul pe celalalt, ci incercati sa formati o echipa numita ROMANIA!

Va salut,

Marius.

Comments

comments

Leave a Reply