Oameni de zapada

Trece timpul si nici nu ne dam seama. Trec zilele precum orele si trec orele precum trec secundele. Spui ca traim inceputurile apocalipsei descrise in Biblie.

Asta nu e neaparat un lucru rau pentru ca un ritm alert duce la o evolutie stiintifica, poate putin fortata, dar astfel ne bucuram si noi pe parcursul vietii de mai multe trepte de tehnologie.

Totusi asta nu explica de ce apar din ce in ce mai multi, sa le zic asa, “oameni de zapada”. Poate e vorba de anotimp, poate e vorba de nivelul de trai, mai bun sau mai rau, dar ceea ce pot sa zic cu mana pe inima e ca m-am saturat de ei. M-am saturat de acei oameni care apar pur si simplu si arunca peste tot cu idei sau barfe, apoi se topesc si dispar! Asa ca m-am hotarat sa ignor, dar  sa ascult toate ideile pline de subinteles si substanta si sa imi trec prin filtrul meu doar ceea ce ramane din zapada.

Este poate urat sa folosesc ideea de om de zapada, un lucru atat de frumos si fragil, pentru niste oameni care se considera frumosi si extraordinar de intelepti si descurcareti, dar sincer nu gasesc alta asemanare pentru caracterele lor care dispara o data cu neimplinirea anumitor mofturi.

Dar sa trecem pe latura optimista a lucrurilor, afara e iarna, vin sarbatorile, asteptam colindatori, uratori, ne dam cu sania, mancam de toate pentru toti si ne intalnim cu multi dintre cei dragi, u care poate nu ne intalnim tot anul. Depanam amintiri si oferim imbratisari pline de energie pozitiva care ne incarca pentru tot anul ce va urma.

Ne vom bucura de zapada ce se va asterne si vom rade alaturi de copii, ca niste copii, si vom face niste superbi oameni de zapada, si toate aceste lucruri ne vor aduce acel zambet si acea bucurie, ce ne vor face sa uitam, chiar poate ca pentru putin timp, de ceilalti “oamenii de zapada”.

Si nimic nu se compara cu asta, niciodata!

Va salut,

Marius!

Comments

comments

Leave a Reply